Into the blue memory

Jag saknar det allt för mycket

Spontan picknick

Under dagen så fick jag sms från Linnea där det stod att det skulle bli en spontan picknick i Falun! Först trodde jag att jag inte kunde komma men sen fick ja veta att vi inte hade någon labb. Innan jag åkte så åt jag thaimat med Zandra för att sedan möta johan och köpa en läsk åt honom.

Innan jag lämnade Falun köpte jag blandvit oljefärg. Nu ska det målas av, har en jätte biffig bild som jag hoppas kommer kunna avsluta vissa kapitel. Måste bara börja någon gång!


Haraldsbo gymnasiet står kvar!

Imorse när jag skulle åka tåg träffade jag Gustaf och Olle (Linnea Gustafssons bror) dom var påväg till skolan. Jag började 10 så jag bestämde mig för att följa med. Det var kul och spontant! Var länge sen jag var på Haraldsbo! Det var jätte kul där! Märks att det är en estet skola! Dom hade hälsodag så naturarna fick ju som vanligt äta frukost på skolan! Men den här gången fick jag det också!

Efter maten så gick Gustaf och jag runt och kollade på skolan. Allt var sig likt! Höbbes spritpenne klotter var kvar på alla de ställen han någonsin klottrat på! Fröken Jenny var kvar och hon saknade oss jätte mycket!

Allt var dock inte sig likt, men inte till det sämre! Star Wars killen som alla tjejer avfärdade men som alla killar avgudade fanns där! Han hade kvar sin långa fläta och snaggad lugg. Men nu hade han även ca 5-10 st små flätor kanske 10-15 cm långa bredvid den långa! Det var så ybercoolt! Om han var Padawan när jag gick där så är han verkligen en Jedi Knight nu!


Tog kort på Staffan idag. Gustaf ville se Ben från Lost.

Seabreeze

Oj så roligt det har varit! Igår åkte jag till Hannah på grillkväll. Trodde först det var stor fest med 100 pers men det var bara hon jag och Ylva (hennes mor) och senare Rebecka. Hannah och jag cyklade runt hela förmiddagen och letade råvaror till kvällens maträtt. Först icanära där hon bodde sen till icamaxi för dom saknade färsk kyckling och mozzarella. Men icamaxi saknade frukten så vi fick cykla hem och hämta bilen för det hade blivit kallt och åka och handla frukten någon annanstans. Maten blev super lyckad!



Sen dagen efter åkte jag till kupolen och köpte ett par skor för 99 kr som skulle kostat 599 kr, det kallar jag lyckat! Efter det åkte jag hem och då skickar Gustaf SÄljgård sms och säger att han vill leka. Även Marcus kommer och vi springer ner till älven och där har vi photosession! Riktigt skoj när bilderna blir så bra utan sudd!

  

Har precis tagit mig en drink med min mor. Testade att göra Hannahs specialdrink (vilket visade sig inte alls vara hennes special då receptet stod på flaskan) men den blev för stark. Inte alkoholmässigt utan stark smak. Men det var nog för att vi skippade juicen. Nästa gång blir den perfekt! Drinken heter Seabreeze!


Mögelost och godis från Iran

Sista dagen för den här veckan och det tycker jag är skönt! Kan kanske äntligen få sova lite inatt om jag har tur.

Idag så gick jag och Lina till willys för där skulle det vara ostprovsmakning. Det skulle börja 11 men vi fick vänta i en halvtimme innan dom hade börjat skära till alla ostar. Först tog vi en gul ost som var jätte god. Sen så fanns det bara någon mögelost just då som var framme så vi åt den. Och det var det vidrigaste som jag någonsin stoppat i munnen! Både Lina och jag slängde i oss mer av den gula osten och sen sprang vi ut för att kunna äta få luft!
Det smakade verkligen precis likadant som mögel luktar!

När vi kommer tillbaka till skolan så var det massa utbytesstudenter som stod och hade gjort iordning mat fårn deras hemland som man fick gå och smaka av! Jag testade massa goda saker, bland annat massa mat från Kina och nån slags sallad från Vietnamn. Riktigt gott som vanligt.

Dessutom fanns det mat och godis från Iran! Iran har så himmla gott godis! Eftersom Jaffar min mosters man kommer därifrån så har vi ju fått massa sånt godis förut så jag visste precis vad ja skulle roffa åt mig snabbt! Synd att dom inte hade min favorit bara. Det är någonslags vit klump med pistagenötter och rosvatten. Första gången man smakar det så tycker man det abar smakar parfym, men en så blir man beroende! Känner hur jag skulle kunna betala minst 200 kr för en påse bara jag fick en sån nu!

Nu är jag hemma och sitter och funderar över hur tråkigt allt är. Har fått ett jätte stort blubb som varit igång i några dagar och inte blir det bättre av att jag inte kan sova om nätterna.

Sist men inte minst! Varje gång jag ska skriva ett inlägg så försöker jag verkligen att inte skriva "Idag" som början på första meningen. Fattar egentligen inte varför jag mår så dåligt av det men det känns dumt.


Utslängd

Oj oj oj, blev nyss utslängd från klassrummet av Bitchen eller Gris nr 2 som hon även kallas. Hon tyckte jag pratade för mycket och blev helt tokig. Själv tyckte jag att klockan var 5 i 11 och det var rast. Början av lektionen läste jag bok. Men vi ser väl olika på saker.

Kan hålla med om att jag pratat på lektioner innan och så men det tycker jag andra också har gjort.

Nu ska jag strax äta mat. Helst av allt vill jag hem för jag är fortfarande trött.

Your voice it chased away all the sanity in me

Jag beställde en till T-shirt idag. Ni vet en sån där med eget tryck som ja gjorde förut runt jul. Kostade 122 kr allt som allt. Ganska bra pris för en tröjja med trycka både bak och fram.

Onsdag är det picknick. Och i helgen så tänkte jag och Hannah gå ut i Falun. Vi letar lite party polare, och om dom har förfest nånstans så är ju det ett plus! Annars tar vi det i lägenheten.

Lär göra den sista labbrapporten också. Men det är så himmlans jobbigt att behöva plugga!

Har även börjat med Facebook nu, på riktigt. Men jag hatar det fortfarande!

Dagens låt! http://www.youtube.com/watch?v=il-9_CudEu0

Födelsedags helgen

Äntligen kan jag sätta mig ner för att ta det lite lugnt. Har dock haft kul men det är skönt att slappa lite.

Fredag
Började morgonen med att fixa inför begravningen för farfar som var på eftermiddagen. Satt och väntatde på Johan i 40 min vid tåget för att sedan få veta att tåget inte skulle komma och att han var i mockfjärd. Då blev det lites stressigt i och med att vi skulle vara i kyrkan 1. Men jag körde jätte fort så vi fick faktiskt en hel timme på att fixa Johans och mina kläder.

Det var jätte fint i kyrkan, jag blev helt paff. Utanför så var jag inte så ledsen men när vi gick in och musiken spelades så bara forsade det ut vatten. Jag får nästan tårar i ögonen nu i denna stund.
Sen blev det lite glädje tårar också för farmor fick träffa sin syster som hon nite sett på ca 10-15 år. Dom kramades hela tiden.

Efter det så åkte jag in mot Borlänge för att fira Mira. Hon fyller år på Söndag (idag) men hon och Jocke åker mot Egypten så då skulle hon inte gå att fira. Hon fick ett par glasögon som det stod Grattis på eller nått i den stilen.
Det blev ingen utgång men en skön kväll hemma hos Jocke med som vanligt väldigt mycket och trevligt folk. Jag åt upp Jockes panpizza förråd. Samt all mjölk och all ost under kvällens lopp. Sen träffade vi på en kille som började mucka med hela vårt gäng. Fattar inte varför han inte var rädd. Han stod där helt själv med super spinkiga armar mot en hel grupp killar där 4/5 är stora som berg.


Stackars Nattis råkade ut för Jocke med kniven
   

Lördag
Sov över hos Jocke. Vi gick upp 8 för då vaknade Mira för hon skulle iväg på nått. Alla andra som legat kvar åkte och åt på burger king. Sen drog vi till barnens hus och sen hem till Jocke igen för att hämta Lilly och Shorty. Lilly var hundvakt åt en så jävla ful snygg hund! Jag vill ha den hunden. Mufflan tror jag dom kallade henne. Fast hon hette Emma.Hon såg ut som en fotpall.



Vi beger oss mot marknaden till fots. Där träffar jag Matilda i ett av stånden och hon var sig lik. Hann inte säga så mycket men hon såg väldigt glad ut.

Sen så ringde jag Hannah och frågade om inte hon ville till marknaden och det ville hon egentligen inte för hon hatar Borlänge marknad. Men hon kom ändå och ja lovar hon handla mer än jag.

Sen for jag hem till Floda för att sedan åka direkt igen hem till Zandra som fyllde år. Hon fick ett gosedjur av mig. Där bjöds det på tårta och massa andra saker. Sen runt 1 åkte vi till Borlänge för Zandra ville ha cheeseburgare. Sen åkte jag hem efter en lång helg.


How long will I slide?


Skolk och första vårpicknicken

Idag gick dagen fort faktiskt även fast det hände mycket. Kom till skolan lite sent, men bara med 20 min. Hade matte och sen ett jätte långt hål innan kemin började så jag gick till kupolen för att handla lite presenter till Mira och Zandra. Ska på 2 kalas i helgen så jag fick lov fixa lite. Efter det tänkte jag åka till systemet på stan och köpa lite vuxendricka.

Upptäckte att mitt bankkort gått sönder så jag fick lov gå till banken före för att beställa nytt så jag glömde helt bort systemet. Men kanske var det bara bra.

Sen skolkade jag från halva 4 timmars passet med kemi för att hinna hem.

När jag kommer till Floda så är det 4 kompisar som väntar på mig. Linnea, Siri, Tova och Marcus the Mäklare. Vi cyklade till flosjön för att ha lite picknick. Det var kallt men det gick! Där satt vi och pratade lite skvaller sen drog vi till Linnea och kollade på hennes stall. Sen kom vi på att vi ville åka bil så vi åkte till Björbo och drog runt. Stannade vid Fänforsen och där stod vi ett tag och ljög för varandra. Sen drog vi hemmåt. Det var spontant och mycket roligt!


Undrar om det är lampor där under eller om vattnet verkligen lyser så där?


Deep shit

Nu känns det som att jag är ute på djupt vatten!

Men så där går det när man bestämmer sig för att följa strömmen.

Men när man hamnar på ruta ett så brukar det hända mycket.

Hoppas på rolig helg!

Jag måste sluta med dessa kryptiska inlägg.

In the End



Linkin Park - In the End
Pushed as far as I can go

Aquanova

Idag var jag på Aquanova med Jocke, Jon och Emma. Det var riktigt kul, länge sen jag var där!



När klockan var runt halv två säger Jocke att Shorty sagt att Agnes skulle komma till kupolen till klockan 2. Så vi fick bråttom och drog dit! När vi väl är där hade Shorty sett fel, Agnes spelade klockan 1. Så då blev vi lite ledsna men vi tröståt väldigt dyr thaimat för 140 kr st!

Men när vi sen går tillbaka längs sidan på kupolen så öppnas en dörr framför oss och ut kommer Agnes! Hon gick nästan på oss. Det var roligt, då blev vi glada. Snygg rumpa hade hon också!

Grattis!

Just nu så läser jag P gröns bok utan namn. Om den skulle ha ett namn skulle den nog kanske heta Grattis. Den är faktiskt bra men det mesta har jag redan tänkt på. Han tar upp alla möjliga saker om sammhället och om hur människor fungerar. Sen är det fina bilder också!

Blev klar med arkitektprovet imorse och ska bara skicka in skiten. Är inte så nöjd med den, men strunt samma.
Ska ut å cykla snart och sen ikväll ska ja hälsa på Martina som de va länge sen ja träffade.


Måste köpa ett par nya byxor. Men jag kan aldrig bestämma mig så nån frivillig får följa med och säga åt mig på skarpen!

And now it's time to judge the wicked

Vi dansar med nyon

Igår så började jag dagen med att hälsa på farmor tillsammans med min bror. Sen fick vi lov åka hem för jag skulle fixa lite grejjer innan Jon och Emma kom för att hämta mig. Det var inflyttningsfest hos Lilly och Shorty i Borlänge. Tänkte först inte åka men sen så hade jag så tråkigt så jag följde med och det var tur.

Träffade massa nytt roligt folk! Vid 9 åkte vi mot Falun för att gå på etage (gick bara den bussen)! Jag har kommit fram till att det är roligast för där är folk snälla och glada mest. Eftersom vi va där så tidigt så gick vi upp i lägenheten och hade lite ravefest med nyonstavar! Det var riktigt mysigt med massa fina ljus och folk som dansade i en och en halv timme på mindre än 22 kvadrat!


Otroligt nog var Jon nykter här eftersom han var chaufför till Emma.
Men det är ravet i bakgrunden ja vill att ni ska lägga märke till


Sen när det roliga var över så går vi mot etage och där träffar jag Säljgård med vän och en klasskompis som jag alltid glömmer namnet på och Ida som gick teater som jag inte sett på ett helt år och sen nån som jag sett på buggen i bäsna som jag tror jag skulle hälsa till Anna ifrån. Så Anna om du läser det här så hälsar Anna till dig (lång tjej med mörkt hår som gick med dig i högstadiet, dansade bugg i bäsna).

Idag så drog vi hem men innan det så hängde jag på stan i Falun ett bra tag. Köpte mig två martiniglas så jag ska göra den där otroligt goda drinken som Hannah gjorde. Hoppas på bra resultat!

Nu ska jag ut snart och glida på byn med två flokullor!


En rosa torsdag

En helt vanlig jävla dag som ändå var rätt rolig. Jag gjorde som vanligt inte ett skit i skolan. Men matten är så lätt och kemin är bara repetition av kemi a så jag får lata mig lite.

Igår så skulle jag skriva ut mina bilder på lego repetionen som jag byggde igår. Gissa vad som händer? Jo det är kö! Har aldrig sett att någon levande själ har stått vid den där kortautomaten på expert någonsin! Sen så köpte jag mig en Gyroboll som jag väntat på hur länge som helst! Sen tog jag mig en fika också medan jag väntade på att mina bilder på expert skulle bli klara.

På tåget träffade jag Rebecka på vägen hem. Det var lite oväntat men ändå trevligt. När jag kom hem så skulle jag plocka undan allt lego som jag haft på golvet. Men det var ju så att jag kom på en liten ide. Tänk om jag skulle bygga ihop alla gula legobitar med varandra? Så jag gjorde det. Sen blev det röda, och sen blev det blå. Just nu håller jag på med vit.



Ikväll kanske jag ska gå ner på puben hos wålstedts. Linnea har ju kommit hem från Frankrike och Lisa hon vill veta en hemlis. Imorgon kommer jag kanske åka till Mira och Jocke på nån fest dom ska ha sen åker vi till Falun och så får vi se om det blir etage eller inte. Nån som är på? Skulle vara lite kul om någon ville följa med, förfesten hos Jocke brukar alltid vara TOP NOTCH som en viss Sara skulle sagt.


Vilken fin grön hat du har

Ja det var dagens internskämt.

Resten av dagen var ganska skön, det blev dock ingen maxtisdag. Kanske på torsdag?

När jag kom hem så fixade jag med lite skolarbete och sen så började jag på arkitektprovet igen. Den här gången så skulle jag ta kort på en leksak med temat repetition. Så då började jag bygga med lego. Det tog 2 timmar att komma på hur jag skulle göra. Tänk er att jag fick lov hitta 9 likadana legobitar för att det äns skulle räknas som en repetition!


Så här såg/ser det ut nu. Ska snart plocka ihop (om jag orkar)


Så här blev det, ganska simpelt men det tog tid.
Såg nu att den hade gått sönder lite i kanten. Tänk bort det.


Jag bjuder på en lite fin bild på några av mina vänner i klassen. Vi åt glass på kupolen igår!

Tystnad

Nu blev det lite ensamt och tomt...


Kaufmans - With a taste of America

Det blev varken fest eller filmkväll här hemma. Däremot så åkte jag hem till Hannah och Rebecka för dom ville se på film. Först tänkte jag ta bussen men efter att ha stått ute i kylan i 20 min så kommer jag på att det lördag och att jag kollat på söndag i tabellen. Så det var bara att trampa hemmåt på cykeln. Men sen så fick jag ta bilen så jag kom fram ändå.


Hannah hade gjort en liten drink åt mig, det var nog den godaste drinken jag smakat! Det smakade som det som blir i botten på calippo lime! Eller så vare calippo orange? Jaja det var väldigt gott iallafall!

  
Hannah var normal som vanligt

 
Jag begravde Rebecka och sen blev hon rädd. Men vi blev vänner igen och kastade cheeseballs på Hannah när hon låg i sin säng.


Quattro Stagioni

Nu sitter jag och funderar på vad jag ska göra ikväll. Antingen blir det Disneykväll med några kompisar här hemma eller så åker jag på fest. Men jag egentligen vill jag inte på den för jag känner ingen där.

Jag har varit duktig och sökt massa utbildningar idag och har dessutom börjat på arkitektprovet!



Uppgift nr.1 Organsikt föremål, förlopp, många pennor.

Det är skönt att det är april nu.


Det är april

Nu kanske jag försäger mig här och allt kommer gå åt pipan men det börjar ljusna igen. Hela mars var oturens månad och inget gick bra. Men nu i april har det vänt känns det som.

Klarade bland annat uppkörningen i torsdags.

Det har blivit vår.

Jag åtarfann mitt lugn.


Igår bjöd Johan mig på bio som en sen födelsedags present. Vi såg Kenny Starfighter filmen och den var väldigt bra. Lite kort men det gjorde inget. Det kändes inte som en svensk film för dom hade animerat allt så bra och miljöerna kändes inte så Svensson.
Efter bion gick vi till tzatziki och åt lite kvällsmat. Sen somnade vi när vi kom hem.


Det roliga är är att det faktiskt finns fisk där i. Men det ser ändå kul ut så jag tog ett kort.


Back on track

Men herre buddha! Nu ska ni få höra. Jag har ju gått runt och funderat vad det är jag vill göra med livet. Men jag vet ju vad jag vill! Det är inte att bli arkitekt eller nått sånt. Jag vill ju resa! Jag har varit så upptagen med skolan på sistonne att jag glömt min dröm jag hade! Att bara ge sig ut i världen på äventyr!

Jag vill att mitt liv ska vara kul som ett äventyr. Jag vill inte bli den som pluggar eller jobbar bort sitt liv. Jag vill ha ett enkelt jobb utan för stora krav. Jag har kommit på att det bästa vore ifall man hade några kompisar som jag åkte runt med. Som ett team! Bästa kompisar som åker runt och upptäcker! Som en familj!

Men det där är bara drömmar. Jag ska söka arkitekt och se vad som händer. Annars åker jag till japan och blir fiskrensare.

Det är svårt


RSS 2.0